kaple Panny Marie

Poměrně prostá stavba obdélného půdorysu s apsidálním krátkým uzávěrem a sedlovou střechou, která je nad závěrem skosena. Materiálem je kámen, omítnuto, krytina eternitová. Vnější obvod stavby s hladkou omítkou je nečleněn, pouze prolomen jednoduchými polokruhovými záklenky. Korunní římsa pravoúhlým zalomením vyložena nad úroveň fasády a fabionově profilována - probíhá i průčelím, kde odděluje trojúhelníkový štít a nečleněnou plochu s pravoúhlým vstupem. Jeho ostění je kamenné s uchy a rozlomeným trojúhelníkovým štítem v nadpraží. Vlastní štít nad hlavní římsou poněkud ustupuje a je ve svém středu vyplněn oválem s reliefním znakem rodu hrabat Desfoursů (dva stojící lvi vzpírají štít s orlicí a šesticípou hvězdou). Fasáda závěru členěna profilovanou římsou. Na hřebenu střechy ve středové ose kaple posazena polygonální sanktusníková věžička s lucernou, cibulí a makovicí.