kaple sv. Vojtěcha

Jednolodní orientovaná omítaná stavba. Půdorysně charakterizována obdélnou lodí s drobným užším a nižším čtvercovým presbytářem, k němuž ze severu přiléhá malá obdélná sakristie. Nad středem západního průčelí nevysoká věž čtvercového půdorysu. Střecha na lodi sedlová, na presbytáři nižší sedlová s valbou na východě, na sakristii pultová (navazuje na střechu presbytáře), na věži nižší stanová, krytina z tašek bobrovek. Korunní římsa jednoduše profilovaná, na západním štítovém průčelí krytá bobrovkami. Omítky štukové bez členění, sokl není proveden. Ve všech nárožích (kromě sakristie) prezentovaná armatura z poměrně vysokých a pečlivě opracovaných žulových kvádrů. Východní trojúhelný štít lodi má v patách osazeny žulové vyžlabené konzolky, ve spodní části štítu po stranách 2 úzká na výšku obdélná okénka s okoseným žulovým ostěním. V západním průčelí prostý vchod, dveře dřevěné dvoukřídlové se svlaky a diagonálně skládanou výplní (barokní?); stejně řešený jižní vstup do lodi. Obvodové zdivo lodi prolomeno na podélných stranách vždy dvěma nízkými čtvercovými okny s půlkruhovým záklenkem. Kruchta přisvětlena od západu oknem stejného tvaru. Presbytář osvětlený od jihu stejným oknem, pod oknem zavěšena dřevěná deska s namalovaným sv. Vojtěchem. Omítky na věži hladké nečleněné, do 2. a 3. patra ústí od západu nevelké obdélné okno, ve 4. patře na každé straně obdélné okno s půlkruhovým záklenkem, v patkách a vrcholech záklenků omítkové klenáky. V severním průčelí sakristie obdélný žulový portál s lištou, uchy a kapkami, dveře dřevěné svalkové s pásovými závěsy (barokní?), vlevo od vstupu obdélné okno s půlkruhovým záklenkem v hladkém žulovém ostění, před ním proplétaná mříž.