boží muka

Boží muka řešena jako poměrně masivní pilíř čtvercového půdorysu; nároží lehce segmentově zaoblená s odsazením. Stanová stříška krytá prejzy; ve vrcholu makovice s křížkem. Sokl více předsazený a po výšce jednou uskočený; omítka hladká; ústupek zakrytý řezanými kamennými deskami. Korunní římska zděná a po délce křivkovitě zvlněná; jednodušší štukový profil. Omítky pilíře hladké. Něco nad polovinou výšky nepatrný ústupek zvýrazněný oblounovou římskou. Ve spodní etáži na každé straně na výšku obdélný výklenek zakončený konchou; v půdorysu cca půlkruhový; v líci osazený dřevěný rámek se segmentovým záklenkem. V horní etáži na každé straně mělký na výšku obdélný výklenek; v půdorysu obdélný; stlačený záklenek má odsazené patky; ostění provedeno ze žuly; místy patrná vnější lišta. Nad soklem, na straně do města, je pod opadanou omítkou obnažen fragment plastického nápisu provedeného v omítce. Při poslední opravě byl zcela překryt omítkou. Přepis nápisu z původní ev. karty: EXTRUCTUM IN LOCO MORTIS IN ANNO DOMINI / MLCCXXX /; pod ním : RENOVAVIT L KŘTIN M. S. ANNO DOMI / NI MCMXXI ANTE DIEM CALE AUGU / STI “SOLO” SUMPTI DIRECTORE ING / IOS. PALME...H...O M. FRÁNA PRI / MATORE URBIS JOS. STELZL VIVIS /