kaple

Drobná zděná kaple zhruba čtvercového půdorysu s obloukovým závěrem na východní straně (jeví se ve tvaru stlačeného oblouku), s podélnou osou probíhající cca ve směru V-Z. Přesah střechy na západní straně vytváří otevřenou předsíňku. Střecha sedlová s valbou na západní straně; nad závěrem střecha tvarovaná do části kuželového pláště; šindelová krytina. Při západním okraji hřebene čtyřboká a mírně kónická zvonička; plášť obložený šindelem; v horní části na každé straně nízké okénko se segmentovým záklenkem a prkennou žaluzií; cibulová stříška krytá měděným plechem; na hrotnici makovice a křížek; v patě stříšky předsazený plech (na půdorysu šestihranu). Sokl není. Místo korunní římsy přetažené střešní plochy; pod korunou probíhá prkno. Omítky fasád štukové a nečleněné. Předsazená západní část střechy podepřena rohovými dřevěnými sloupky; mají čtyřboký profil a vysokou patku; vodorovný podhled vysazené plochy z prken a krycích lišt; po obvodě ohraničený vyřezávaným prknem. V ose západní stěny portál se segmentovým záklenkem; rytá pasparta. Interiér osvětlený od J a S na výšku obdélným oknem s půleliptickým nebo segmentovým záklenkem; zešikmené špalety omítnuté. Interiér: Na podlaze cihly; v závěru podlaha zvýšená. Strop má charakter segmentové valené klenby s vrcholnicí v podélném směru; klenební plocha vytvořená z širších prken; spáry mezi prkny kryté lištami. Nika portálu má přímé nadpraží. Záklenky okenních špalet segmentové. V závěru oltářní menza. jedna menza ještě zhruba uprostřed prostoru.