městský dům

Dům stojí na S konci V fronty náměstí. S průčelí se obrací do ulice V Brance. Zděný nárožní patrový dům, krytý valbovou střechou s vláknocemenovými šablonami (původně šindelová krytina), na V str. střechu uzavírá prkenný štít. Hlavní průčelí do nám. Svobody je asymetrické. V parteru zhruba symetricky umístěna dvojice portálů s půleliptickým záklenkem a šambránou s klenáky. Vlevo portál průjezdu, vpravo portál spojený s výkladcem (záklenek plošší). V patře 3 okenní osy. Výplně okenních otvorů jsou dřevěné, členěné do tabulek. Fasáda je barokní, zdobná. Okna jsou rámována jednoduchými štukovými šambránami (dříve malované ornamentální suprafenestry). V patře je asymetricky umístěn barokní obraz s mariánskou tématikou v ozdobném štukovém rámu. Mírně vyložená zděná korunní římsa s jemným štukovým profilem. S průčelí do ulice V Brance o 3 osách je méně zdobné - v levé části obdélný vstup s hlubším zděným ostěním a šambránou, pod korunní římsou zdivo novodobě přezděno cihlami. Dvorní stavení má nízký pult. Severní fasáda hrubě omítnutá, místy vidět cihly, do přízemí zde široký vstup se segmentovým záklenkem, v patře 2 na výšku obdélná okna se zděným ostěním.