městský dům

Jednoposchoďový dům stojí při západním konci jižní fronty náměstí Svobody. Na jižní straně parcely nevelký obdélný dvůr, na západě dvůr ohraničený hladce omítnutou zdí se segmentem sklenutým vstupem. Na východní straně dvora vysoká hladce omítnutá zeď. V jižní části dvora novodobý přístavek obdélného půdorysu. Dům obdélného půdorysu, severní průčelí po délce mírně zalomené, 2 nadzemní podlaží, pod částí sklepy. Dvě souběžné sedlové střechy mají hřeben kolmý k fasádě do náměstí (na severu hřebeny střech spojené tak, že do náměstí se obrací valba). Krytina z bobrovek a eternitových šablon. Na jižní straně dva trojúhelné štíty, po obvodě provázené páskem, s jedním okénkem. Severní fasáda má sokl obložený kamennými deskami. Zděná korunní římsa se štukovým profilem, omítky štukové bez členění. V přízemí vlevo široký pravoúhlý vstup, ostění má šambránu z oblé lišty, přímá nadpražní římsa modelovaná ve štuku. Vpravo hrotitý portál (část stojek ze žuly) okolo vpadlá pasparta. Mezi portály dvě na výšku obdélná okna, šambrána provedena z oblé lišty, společná parapetní římsa a přímá suprafenestra. V patře tři dvojice sdružených podvojných oken se žulovým hladkým ostěním a kamenné parapetní římsy a přímé suprafenestry. Jižní fasáda – sokl značí pás hrubé omítky. Korunní římsa zděná jednoduše podseknutá, omítky štukové bez členění. V přízemí ve střední části pravoúhlý vstup, po levé straně velké půlkruhově ukončené okno, po pravé straně 2 obdélná okna. V patře 4 obdélná okna, uprostřed v patře pravoúhlý vstup, dostupný po předloženém dřevěném schodnicovém schodišti. Západní fasáda – volná pouze jižní část, korunní římsa přechází z jižní stěny, omítky hladké bez členění. V přízemí jedno a v patře 2 obdélná okna.