kaple

Kaplička stojí ve východní části Palackého ulice, na její severní straně u křižovatky s Alšovou ulicí. Objekt založený ve svahu klesajícím od V k Z, v rohu zahrady rodinného domku. Terénní zlom na J a Z straně zachycený opěrnou zídkou z lomového kamene. Drobná zděná stavba čtvercového půdorysu s okosenými a odsazenými nárožími, se vstupem na západní straně. Sedlová střecha s valbou na východě, krytina: pozinkovaný plech. Fasády hladké bez členění, sokl chybí, po celém obvodě stavby profilovaná zděná korunní římsa, na západě shora oplechovaná. Na západní straně půlkruhově ukončený vstup, v patách záklenku klenáky zalomené do boků. Okna nejsou. Západní průčelí vrcholí zděným štítem s postranními křídly, oplechovanými a mírně vytaženými nad krytinu; spodní části ramen šikmé a lehce prohnuté, při patě voluty; horní etáž štítu tvoří trojúhelný tympanon provázený páskem, v ploše tympanonu štuková mušle a letopočet 1757; pod okraji tympanonu pilastříky se soklem a lištovou hlavicí.