zámek

Volně stojící jednokřídlá jednopatrová dvoutraktová budova obdélného půdorysu s výrazným nárožním rizalitem vysunutým z východního průčelí, který převyšuje budovu o jedno obytné podlaží. Hladká průčelí s armovanými nárožími jsou prolomena pravoúhlými okenními otvory s kamennými lištovými šambránami doplněnými profilovanými kamennými návojovými a parapetními římsami. Okenní otvory v přízemí a v patře jsou spojeny rámci do obdélných vertikál členící průčelí, v rámcích se nachází barevně odlišené obdélné plochy dále členěné čtvercovými vpadlinami s vybranými rohy. v přízemí východního průčelí je prolomen pravoúhlý portál vstupu.V supraportě pravoúhlého portálu s kamenným profilovaným ostěním pod vyloženou zlamovanou profilovanou nadpražní římsou se nachází kamenná kartuš s boltcovým rámem nesoucí znak velehradského kláštera a iniciály opata Petra Sylaveckého F. P. S. A. a rytý letopočet 1683. Vysunutý nárožní útvar je v přízemí prolomen půlkruhově zaklenutým vstupem s kamenným ostěním profilovaným lištou vedoucím na valeně zaklenuté schodiště do sklepa. Severní pravoúhlý okenní otvor prolomený v patře nárožního útvaru je kryt bohatě zdobenou kovanou košovou mříží, jižní boční průčelí nárožního útvaru je prolomeno půlkruhově zaklenutým okénkem a výše klíčovou střílnou. Průčelí zámku jsou završena profilovanou kordonovou římsou ve výši návojových říms okenních otvorů v 1. patře a vyloženou profilovanou korunní římsou nesoucí valbové střechy prolomené zděnými vikýři s oválnými otvory doplněnými vysokými klenáky a římsami podélně členícími vikýře kryté sedlovými stříškami.