měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům obdélného půdorysu situovaný na jižní stranu náměstí. Průčelí prolomeno asymetricky umístěným segmentově klenutým vjezdem lemovaným hladkou šambránou. V první, třetí a čtvrté ose novodobé výkladce obchodních prostorů. Patro je prolomeno devíti pravoúhlými okny s novodobou hladkou šambránou posazenou na profilovanou parapetní římsu. Dvě a dvě krajní osy jsou sdruženy společnou parapetní římsou. Horizontálně je fasáda členěna nízkým soklem, profilovanou novodobou kordónovou římsou, která je nad vjezdem přerušena a korunní římsou se zjednodušenou profilací, která nese sedlovou střechu. Dvorní průčelí je v patře prolomeno třemi pravoúhlými okny. Ve střeše tři novodobé vikýře půlkruhového tvaru. V obchodních prostorách dochovány valené klenby s hlubokými lunetovými výsečemi. V průjezdu stlačená valená klenba se styčnými výsečemi s vytaženými hřebínky. V zadní části průjezdu vlevo je původní schodiště do patra, kde se nachází typická předsíň, tzv. Vorhaus.