městský dům

Dům stojí v západní polovině jižní fronty náměstí Svobody. Půdorys lehce obdélný s delší stranou ve směru sever-jih, severní průčelí po délce mírně zalomené, 2 nadzemní podlaží a obytné podkroví, pod částí dispozice sklepy. Sedlová střecha na severu zalomena k východu, při uliční fasádě nižší pultová střecha, krytinou jsou prejzy. Východní štít zděný vytažený mírně nad střešní plochy a shora oplechovaný. Severní fasáda má sokl obložený řezanými kamennými deskami. Korunní římsa mírně vyložená se štukovým profilem. V úrovni přízemí štukové nečleněné omítky, v patře sgrafito tvořenými obdélnými a čtvercovými poli dělenými uvnitř úhlopříčkou, pod korunní římsou zubovitý vlys a vlnovec. Nad korunní římsou dva stejné zděné a hladce omítnuté štíty (liší se jen velikostí). Dělené etážovou římsou, ramena křivkovitě zvlněná s volutami, ve vrcholu štukové vázovité ozdoby. V každém štítu dvě na výšku obdélná okénka se zděným ostěním. V průčelí z osy mírně doprava portál průjezdu s profilovanou šambránou ve vrcholu půlkruhového záklenku klenák. Po levé straně portálu dvojice výšku obdélných oken se štukovým ostěním, šambrány z výrazných oblých lišt; obloukové suprafenestry s přímými okraji. Vpravo od průjezdu jedno čtvercové okno se segmentovým záklenkem, ostění provází stejná šambrána. V patře 3 na výšku obdélná okna se zděným ostěním, lištové šambrány s uchy a trojúhelné suprafenestry provedeny ve sgrafitové omítce. Stěna podkroví odsazená za lícem fasády s okny zde pravoúhlými.