zámek

Hlavní budova sestavena ze čtyř křídel, která vydělují cca obdélné nádvoří; JZ nároží segmentově zaoblené s odsazením; SZ nároží výrazněji zkosené; severní průčelí ve východní polovině mírně pravoúhle uskočené. Ve všech křídlech jedno nadzemní podlaží; v jižním křídle ještě polosuterén. K jižnímu konci východního křídla přisazená přístavba lehce obdélného půdorysu; má 2 nadzemní podlaží. Hlavní budova má střechy všech křídel mansardové s hřebenem v jednotné úrovni; krytina z pozinkovaného plechu; jeden omítnutý komín s páskem ve spodní části; světlíky; na jižní straně široký vikýř s valbovou stříškou; čelo a boky obložené vodorovně kladenými úzkými prkny; v čele 2 čtvercová okénka s prkennými šambránami. Jižní a západní průčelí končí zděnou římsou s jednoduchým maltovým profilem podloženým oblou lištou; na zbývajících stranách místo římsy přetažené krokve. Omítky fasád hrubé a nečleněné; na východní fasádě omítka štuková; severní průčelí z větší části neomítnuté - režné zdivo z lomového kamene. V JZ nároží na omítce letopočet 1690. Jižní fasáda opatřena širokým portálem s vysokým segmentovým záklenkem; kvádrovaná šambrána se zvýrazněnými klenáky. Do polosuterénu vlevo od portálu 1 obdélné okénko; 2 podobná okénka ještě vpravo od portálu. V přízemí pravidelně rozmístěno 10 oken; boky ostění hladce omítnuté; obloukově zvlněné suprafenestry. Západní fasáda má vlevo široký vjezd s vodorovným nadpražím. V přízemí 6 mírně obdélných oken; obloukové suprafenestry. Severní fasáda má zhruba uprostřed pravoúhlý vstup; ostění zděné s trámkovou zárubní. V pravé polovině do přízemí 2 obdélná okna; ostění vyzděno z lomového kamene. V levé polovině 3 různě velká obdélná okna. V levé části ještě 2 malé větrací otvory vedené v síle zdi šikmo. Východní fasáda má vpravo obdélný vstup s cihelným ostěním. Do přízemí vedou 3 obdélná okna; ostění hladce omítnuté. Po stranách průjezdu jsou umístěny vstupy do sklepních prostor pod přední částí objektu. Sklepy jsou poměrně malé, klenuté valenou klenbou, vyzdívanou z lomového kamene a omítnutou. Podlaha je z dusané hlíny. Vnitřní dvůr je členěn na bočních křídlech cihelnými zdmi s pilířky a menšími okenními otvory. Zadní část je tvořena hospodářskými budovami mezi dvěma nárožními přístavky. Přední křídlo z nádvorní části je značně přeměněno pozdějšími bočními zděnými přístavky a nad průjezdem pak vestavěnou patrovou dřevěnou přístavbou. Přístavba má valbovou střechu; hřeben ve směru V-Z; západní valba nahrazena v jižní části štítkem; eternitové šablony; 2 omítnuté komíny; 3 pultové vikýřky; několik poklopů. Materiálem je smíšené zdivo. Nečleněná severní fasáda má štukovou omítku; ostatní volná průčelí obložená vodorovně kladenými úzkými prkny. Západní štít trojúhelný a oplechovaný. Jižní fasáda má v přízemí i patře 4 obdélná okna; ostění obložené prkny; okolo prkenné šambrány. Severní fasáda má v přízemí i patře 2 různě velká obdélná okna s omítnutým ostěním; u pravého okna v patře prkenná pasparta. Východní fasáda má v přízemí i patře 3 obdélná okna; detaily řešení stejné jako u oken v jižní fasádě.