městský dům

Dům stojí v jižní polovině východní fronty ulice. Obdélný půdorys s delší stranou ve směru V-Z; 2 nadzemní podlaží. Přízemí rozděleno na 2 trakty; v jižním traktu chodba. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; bobrovky; 2 komíny z neomítnutého cihelného zdiva. Z fasáda – sokl není. Zděná korunní římsa zespoda šikmo podseknutá a shora chráněná plechem. Omítky hrubé a nečleněné. Štít trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; zdivo hrubě omítnuté; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění provází hladká pasparta. V přízemí vpravo obdélný vstup; zděné ostění s hladkou paspartou; vlevo na výšku obdélné okno; ostění stejné. V patře pravidelně 2 na výšku obdélné okna; ostění omítnuté s hladkou paspartou. V fasáda (dvorní) – bez soklu a římsy. Hrubé omítky postrádají členění. Štít trojúhelný, zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod střechou; omítka hrubá; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění s hladkou paspartou. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup; zděné ostění s hladkou paspartou; vpravo na výšku obdélné okno; omítnuté ostění lemuje pasparta ve štukové omítce. V patře symetricky 2 na výšku obdélná okna; ostění stejné jako u okna přízemí.