kamenný kříž

Kamenný kříž je situován u zdi kostela vpravo vedle vstupu. Pylon kříže vynáší odstupňovaný hranolový podstavec, na němž je z čelní strany v rytém poli s projmutými rohy vyobrazen vysoký reliéf Bolestné Panny Marie. Dole na soklu v rytém poli datace 1856. Po stranách podstavce jsou v identických rytých rámech nápisová pole s českým textem - vlevo „Pojtež ke / mně všickni / kteříž obtí / ženi jste a / já Vás ob / čerstvím / mat.“ a vpravo „Pane mi / lostiv buď / duši která / poručila / památku / tuto / Tomáš S / Kácel zak / ladatel“. Na podstavec navazuje čtyřboký komolý sloup s prázdnými rytými poli redukovaného kasulového tvaru. Vlastní krucifix, vyrůstající z nízkého soklu se zaoblenými hranami, je tvořený rovnými pravoúhle zakončenými břevny. Postava Ukřižovaného na něm spočívá s prověšenými pažemi, s hlavou skloněnou k pravému rameni, zahalená v bederní roušce stažené provazcem u pravého boku. Nahoře nápisový štítek s písmeny INRI.