stodola

Stodola stojí v severní části vsi, západně od křižovatky, z níž odbočuje komunikace do Poplzel a dále do Libochovic. Stodola je přízemní zděná dnes hrubě omítnutá stavba postavená ze smíšeného zdiva (převážně z lomové opuky, nároží armována pískovcovými štuky, detaily - např. stupňovitě profilovaná korunní římsa je z cihel) na obdélném půdorysu pod valbovou střechou, krytou pálenými bobrovkami na husté laťování, s hřebenem ve směru východ - západ, s dvěma příčnými průjezdy. V jižním průčelí jsou průjezdy uzavřeny segmentovými dvoukřídlými pravými ven otvíravými svisle bedněnými vraty v jejichž východních křídlech jsou u středu pravá ven otvíravá vrátka. Boční východní průčelí mělo jižně od středu úzký a poměrně vysoký průduch, který byl mezi léty 1973 - 1982 zazděn a zaomítnut.