socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na oktogonálním soklu s neogotickým dekorem v podobě lomených oblouků s kružbou, rámovaných polosloupky v nárožích. Na přední i zadní straně se nachází ryté nápisy, vpředu: Blahoslavený / muž, kterýž / nepoklesl / jazykem úst / svých. A na zadní straně: Na tisíciletou / památku úmrtí / SV. METODĚJE / věnovali manželé / JAN A KATEŘINA / LEBEDA / 1885. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, nad kterou na oktogonální základně stojí socha světce v mírném kontrapostu s uvolněnou pravou nohou. Sv. Jan je oděn do tradičního kanovnického roucha, biret má na hlavě. Kolem krku má zavěšen medailon se Staroboleslavským paladiem. V pravé ruce drří ratolest, levou, mírně pokrčenou rukou pozvedá krucifix, na který rovněž směřuje svůj pohled. Hlava je mírně skloněná kupředu, kolem ní připevněna obroučka s pěti hvězdami. Socha je opatřena polychromií.