městský dům

Řadový dům situovaný ve východní polovině jižní fronty námětí. Protáhlejší obdélný půdorys v S-J směru; západní průčelí v jižní části pravoúhlým ústupkem odsazené; 2 nadzemní podlaží a sklepy; před východní části jižní fasády v patře balkón (nebo pavlač). Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; v jižní části hřeben snížený šikmým ústupkem; eternitové šablony; světlíky; komín cihelný se zbytky omítky. S fasáda – sokl odlišený barevností nátěru. Korunní římsa zděná s jednodušším maltovým profilem; shora oplechovaná. Omítky štukové. Při nárožích ploché lisény. Štít zděný, v patě neodsazený a nahoře vytažený nad krytinu; omítka hladká; v horní části dělící fabionová římska; shora krytá plechem; pod okraji římsky lisény; ramena štítu po obvodě konvex-konkávně zvlněná, shora krytá plechem a na čele lemovaná páskem; ve spodní polovině vedle sebe 2 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění se šambránou; v horní etáži osové čtvercové okénko se zděným ostěním. V přízemí ve střední partii 2 vstupy s vodorovným nadpražím; zděné ostění s paspartou; po levé straně pravoúhlý výkladec; zděné ostění; po pravé straně cca čtvercové okno se zděným ostěním a paspartou. V patře celkem pravidelně 4 na výšku obdélná okna; zděné ostění; profilovaná šambrána se soklíky a parapetní římskou. Do sklepa ústí 2 ležatě obdélné větrací otvory s omítnutým ostěním. J fasáda (dvorní) – korunní římsa není. Hladké omítky postrádají členění. Trojúhelný štít má čelo v patě více předsazené líci stěny; vyložená plocha vodorovná z prken; při okrajích vysazené nosné trámy; nad krytinu štít nevystupuje; zdivo hladce omítnuté; v ploše 2 na výšku obdélná okna s okoseným zděným ostěním. Místnost v 1. patře osvětlená symetricky rozvrženými dvěma na výšku obdélnými okny; omítnuté ostění. V fasáda – volná pouze jižní část. Římsa zde nahrazená mírným přesahem krokví. Omítky hrubé a nečleněné. Ve zdivu patrný lomový kámen a cihly. V patře blíže středu větší na výšku obdélné okno; ostění cihelné.