městský dům

Řadový dům stojí v severní frontě ulice a blíže jejímu západnímu okraji. Přední dům má úzký a protáhlý obdélný půdorys v S-J směru; 2 nadzemní podlaží a sklepy. Přízemí dvoutraktové; ve východním traktu mázhauz; na severním konci mázhauzu vstup na schodiště do patra a do úzké chodby ke dvoru (situovaná podél východní obvodové stěny). Sedlová střecha kolmá k ulici; na jihu polovalba; eternitové šablony; 1 omítnutý komín. J fasáda – sokl odlišený barevností nátěru. Nevýrazná zděná korunní římsa s maltovým profilem; shora oplechovaná. Omítky štukové a bez členění; pouze plochý kordonový pásek. Lichoběžný štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; zdivo pokrývá hladká omítka; po obvodě štítu deskovitě vysazený pás; v ose cca čtvercové okénko s omítnutým ostěním. Vpravo do mázhauzu půlkruhově ukončený portál; stojky žulového ostění okosené; záklenek omítnutý. Vlevo ještě jeden vchod se stlačeným záklenkem; omítnuté ostění; předložené kamenné schody. V patře symetricky 3 na výšku obdélná okna; zděné ostění s paspartou. Do sklepa ústí čtvercový větrací otvor. S fasáda (dvorní) – sokl zvýrazněný pouze nátěrem. Římsa není. Trojúhelný štít v patě zalícovaný se stěnou a nahoře ukončený pod krytinou; zdivo hladce omítnuté; v ose na výšku obdélné okno se zděným ostěním. Vlevo obdélný vstup do chodby; zděné ostění. Vpravo v polosuterénu ležatě obdélné okno s omítnutým ostěním. Do zvýšeného přízemí ústí 2 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění provází pasparta; vpravo obdélný vstup s deštěnou zárubní. V 1. patře 2 nestejně velká pravoúhlá okna (pravé široké ležatě obdélné); zděné ostění s paspartou. V fasáda – venku se uplatňuje pouze severní část; provedená zde zděná římsa se svislým neprofilovaným čelem; omítka hladká a bez členění; u SV nároží opěrný pilíř zakrytý pultovou stříškou s bobrovkami; žádné otvory. Přístavek ve dvoře přiléhá k západnímu okraji dvorní fasády předního domu; obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; jedno podlaží. Pultová střecha krytá bobrovkami. Cihelné zdivo hrubě omítnuté.