městský dům

Nárožní patrová stavba s vestavbou do půdního prostoru, situovaný na jihovýchodní straně jižního bloku domů orientovaných do náměstí a proti budově obecního úřadu. Střecha je sedlová, s vyzděnou stěnou o třech okenních osách napravo od východního štítu. Strana východní je v patře opatřena čtyřmi okenními osami a vstupem do objektu, který je polokruhem zaklenut. V přízemí je vstup do přízemních prostor a novodobé trojdílné okno. Vstup do patra vyrovnává terénní nerovnost - svažitost náměstí a plochy položené na jih od této centrální části obce. Ve východním štítu jsou vedle vzpomenuté nástavby další tři okenní osy. Strana jižní má v přízemí pět okenních os opatřených novodobými okny a dále jedny garážová vrata, v patře je celkem šest oken se slohovými dřevěnými okny. Ve střeše jsou na jižní straně vytaženy tři zděné vikýře, z nichž prostřední má dvě sdružená okna. Ze strany severní k objektu přiléhá čp.49, ze strany západní další patrová obytná stavba. Obvodový plášť stavby, tj. strana východní a jižní, je opatřen systémem pásové bosáže, pilastry s profilovanými hlavicemi, nadokenními římsami, plastickými klenáky a paspartami kolem oken, podokenními a nadokenními zrcadly, bohatě zdobenou korunní římsou se zubořezem, tedy rozmanitými prvky pseudohistorizujícího slohu z přelomu 19. a 20.století. Ten se projevil i ve výzdobě nástřešních vikýřů na straně jižní, kde kromě výrazného zakončení vikýřů plastickými římsami jsou osazeny z boku vikýřů i plastické voluty. Východní štítové průčelí je opatřeno průběžnou pásovou bosáží a plastickými paspartami kolem oken.