dům

Zděný omítaný dům na obdélném půdoryse, patrový s mansardovou střechou, krytou plechovými šablonami. Fasáda hladce omítaná, členěná štukovými rámci, v nárožích se štukovou, v přízemí plastickou, bosáží. V hlavním, k silnici směrem SV orientovaným průčelím, je v přízemí vsazeno 10 oken v profilovaných štukových špaletách, v nadpraží zdobených pěti štukovými klenáky. Okna jsou posazena na pískovcových profilovaných parapetech, jsou původní, obdélná, dvoudílná, dvoukřídlá, dělená do 6 tabulek, překrytá novodobou stylovou mříží. Ve střední ose jsou v kamenném pískovcovém ostění vsazeny hlavní vstupní novodobé dveře. Ostění je po stranách řešeno polopilíři s barokizovanými hlavicemi, zdobenými volutami a festony, nadpraží s pletencovým ornamentem s římsovými hlavicemi na bocích, tvarované do segmentovitého stlačeného oblouku se středovým ozdobným klenákem s nápisem 210 JS 1804. První patro je členěno do 10 okenních os, do původních špalet jsou vsazena novodobá dvoudílná okna, lemovaná štukovými rámci. V mansardové střeše je vsazeno 6 vikýřů s obdélnými okny. Boční štítová průčelí jsou členěna v přízemí shodnými okny jako v hlavním průčelí do tří os, v patře pak do 5 os a ve štítu pak 4 sdruženými okny. Dvorní část průčelí je uprostřed prolomena pravoúhlou přístavbou mohutného štítového průčelí. Po stranách jsou obě boční průčelí shodně členěna v přízemí ve třech osách oknem a dveřmi, v patře pak třemi okny a ve střeše pak dvěma vikýři na každé straně. Dvorní mohutné štítové průčelí je hladce omítané s lizénovými rámci, je v přízemí a v patře členěno zleva do dvou okenních os, v přízemí pak do jednoduchých dveří a malých provozních okének, která se opakují i v patře. Ve štítě jsou ve třech osách vsazena obdélná okna. V levé části přízemí je k objektu přistavěna dřevěná přízemní přístavba z počátku 20. století, částečně prosklená, která sloužila jako jídelna.