kostel Povýšení sv. Kříže

Kostel stojí na vyvýšenině v centrální části obce severně od zámku Je to jednolodní neorientovaná architektura obdélného půdorysu s pětibokým závěrem kněžiště na východě, ke kterému je přistavěna sakristie obdélného půdorysu Hranolová věž je představena před západní průčelí. Kostel je kryt sedlovou střechou nad kněžištěm zvalbenou, věž je chráněna nízkým stanem s jetelovým křížem ve vrcholu. Jako krytina je použita eternitová taška. Delší průčelí je prolomeno třemi osami. Okenní otvory jsou segmentově zaklenuté a zvýrazněné hladkou šambránou. Fasáda je členěna zkosenými nárožními lesénami. Hlavní vstup do kostela je v západním průčelí věže. Jde o pravoúhlý portál s kamenným ostěním přístupný schodištěm. Nad portálem jsou v ose nad sebou umístěna segmentově sklenutá okna. Zvonicové patro odděluje kordonová římsa.