kostel sv. Vojtěcha

Halová jednolodní stavba na obdélném půdorysu o rozměrech cca 40 x 20 m. Završený polovalbovou plechovou střechou se šesti výrazně vystupujícími vikýři s lomenými obloukovými okny, která přecházejí až do obvodové zdi. Stavba spočívá na nízkém kamenném soklu. Z omítaného zdiva jsou vytaženy opěrné pilastry s výraznými patkami a náznakem hlavice. Fasádu zdobí pás jednoduchého geometrickéh dekoru. Pod středním oknem je půlkruhově zaklenutý boční vstup, rámovaný štukovým portálem. K hlavnímu průčelí je přistavěna mohutná dřevěná šestiboká vež, která kosým natočením vystupuje tupým úhlem z fasády. V patce jsou prolomeny dva vstupy s lomeným zaklenutím, kryté stříškou, nad níž navazují dvě rozměrná složená okna s lomeným obloukem. Rovněž okna jsou překrytá předsazenou stříškou se středním sloupkem zapřeným o zastřešení vstupu. Věžice se směrem vzhůru mírně zužuje, je završená ctyřhrannou helmicí s makovicí, podpíranou vytaženými sloupky. Věž je v průčelí lemována nevelkými trojdílnými sdruženými okny. Při západním štítě jen na hřebeni osazena drobná sanktusníková věžička.