městský dům

Dvoupatrový řadový zděný podsklepený dům s podélnou mansardovou střechou (tašky bobrovky) na hluboké parcele s velkým dvorem, obklopeným na východní, jižní a západní straně dvorními křídly. Uliční průčelí šestiosé s mělkým středním dvouosým rizalitem, rámovaným po stranách kvádrovanými lisénami (v přízemí) a páry ionizujících pilastrů (v patře). Rizalit ukončuje nad hlavní římsou trojúhelný štít s atikovým nástavcem a velkou piniovou šiškou uprostřed. Celou fasádu rámují bosované lizénové pásy se svislou výplní uprostřed, přerušovanou oválem. V ose přízemí půlkruhově zaklenutý portál, v pravoúhlém rámování s cvikly, jeho ploché ostění zdobeno výplněmi s ovály; na hlavním klenáku letopočet 1799 a monogram WS; nad portálem rozeklaný štít s domovním znamením (ve věnci tepaný zlatý dvouocasý lev s korunkou, držící v předních prackách kouli a letopočet 1800), zavěšeným na zdobně kovaném nosníku. Po stranách portálu obdélná okna s podokenními římsami, v krajních osách přízemí obdélné výkladce, vše v jednoduchých šambránách. Přízemí a patro odděluje jednoduchý kordon. Okna v patrech obdélná v lištových šambránách s parapetními římsami, v rizalitu sdružena; okna v 1. patře mají šambrány s volutovými uchy, obdélné parapety s výplněmi a vysoké klenáky v segmentových suprafenestrách, v rizalitu suprafenestry záclonovité se štukovou výplní. Okna 2. patra mají čabraky pod parapetní římsou, v rizalitu odlišně řešené. Korunní římsa výrazná, profilovaná. Po stranách štítu obdélné segmentově ukončené vikýře s volutovými křídly, ukončené profilovanou římsou, v nich proraženo po jednom okně v profilované šambráně. Dvorní dvouosé průčelí hladké, v přízemí a 1. patře otevřené do dvora širokou stlačenou arkádou, ve 2. patře s otevřenou pavlačí, krytou přesahem střechy. Pavlač 1. patra nesená stlačenou valenou klenbou s trojbokými výsečemi. V přízemí vpravo půlkruhový portál průjezdu s okoseným omítnutým ostěním, nad průjezdem v obou patrech pravoúhlý kamenný portál s nadsvětlíkem. V levé ose ve všech podlažích obdélné okno v ostění s lištou.