městský dům

Dvoupatrový zděný omítaný rohový dům na široké parcele s dvorními dvoupatrovými křídly na jižní a západní straně, uzavírajícími obdélný dvůr. Hlavní dům s mansardovou střechou, krytou plechem, se obrací do Rooseveltovy ulice osmi a do Veleslavínovy ulice čtrnácti okenními osami. V nároží prostupuje oběma patry šestiboký arkýř podepřený profilovanými krakorci, které vystupují z šestiboké přízemní nohy, zastřešený zvlněnou bání, krytou plechem a zakončenou vížkou s hrotnicí. V prostředních šesti osách do ulice Rooseveltovy a v prostředních deseti osách do ulice Veleslavínovy vystupují mělké rizality, v nichž jsou všechna okna v páru sdružena. Mezi podlažími běží ploché kordony. Obdélná okna v omítaném ostění jsou podtržena jednoduchými profilovanými římsami. Výrazná korunní římsa je členěna mocnými profily. Přízemí do ulice Rooseveltovy zakryto výklady se segmentovými záklenky, uprostřed hladký segmentem zaklenutý portál s vodorovnou římsou, podepřenou jednoduchými konsolami. Rizalit do ulice Veleslavínovy má v přízemí slepou segmentovou arkádu s vstupy, po stranách rizalitu obdélná okna. Dvorní fasády v 1. a 2. patře opatřeny pavlačemi na pískovcových konzolách se železným zábradlím, v 1. patře podklenuté segmentovými klenbičkami. Dvorní křídla mají omítky hladké bez členění, střechy pultové, kryté alukrytem. Z hlavního domu přechází na jižní křídlo a severní část západního křídla v obou patrech pavlač.