socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na odstupňovaném soklu obdélného půdorysu s projmutými nárožími. Ve spodní části vydutý podstavec je po stranách zdobený rytými rámy kasulového tvaru. Na přední straně je vyrytý majuskulní nápis s datací: A N N O / 1731, na zadní straně v minuskule: Opraveno / r. 1904. Podstavec zakončuje vyložená profilovaná římsa, na které je na obdélné podnoži situována strukturovaná oblačná základna. Sv. Jan je zobrazen v nadživotní velikosti, oděný do typického kanovnického roucha s biretem na hlavě. Levou nohou přiklekává na oblačný útvar, pravé koleno je předsunuto dopředu. V náručí drží kříž s tělem Krista, opřený o pravé rameno, levicí přidržuje břevno kříže. Hlavu má skloněnou a pootočenou k pravému rameni, směrem k Ukřižovanému.