kostel sv. Jana Křtitele

Kostel stojí v západní části náměstí, v nevýrazné poloze. Nejbližší okolí zatravněno a parkovým způsoben upraveno (okrasné keře a stromy), k západnímu vstupu vede terénní schodiště. Volně stojící orientovaná zděná omítaná stavba bez věže a sakristie. Krátké téměř čtvercové jednolodí s užším a delším presbytářem, ukončeným třemi stranami osmiúhelníka s jednoduchými neodstupněnými opěráky. Střecha valbová, poměrně strmá, nad lodí poněkud vyšší, krytá bobrovkami, polygonální sanktusník na hřebeni presbytáře vrcholí cibulí a je pobit plechem. Fasády hladké (omítka hlazená jen lžící), v povrchu stěn zjevné nepravidelnosti. Obě západní nároží lodi armována pískovcovými kvádry. Sokl na lodi odlišený jen nátěrem, na presbytáři předsazený, omítnutý a ukončený vyžlabenou patkou z pískovcových bloků. Boční stěny lodi i presbytáře včetně závěru zesíleny opěráky (čela vyskládaná z pískovcových kvádrů, soklíky ukončené vyžlabenou ploškou, stříšky pultové). Korunní římsa zděná fabionová. V západní stěně lodi obdélný portál s pískovcovým hladkým ostěním (dveře dvoukřídlové svlakové pobité plechem a ozdobami - asi barokní), v severní stěně lodi zazděný obdélný pískovcový portálek, ostění profilováno oblounky, výžlabky a ústupky (část pravého boku ostění zakryta opěrákem). V severní a jižní zdi lodi po jednom na výšku oválném okně. V presbytáři celkem 4 hrotitá okna (jedno v jižní zdi a ostatní v závěru), šikmé špalety obloženy pískovcovými kvádry; v jižní stěně presbytáře obdélný pískovcový portálek s vnější lištou a ušima (dveře dvoukřídlové pobité plechem - asi barokní).