městský dům

Úzký zděný třípatrový řadový dům na téměř pravidelném obdélném půdorysu se sedlovou střechou krytou taškami, s okapní orientací, završený atikovým štítem. Průčelí je trojosé, řešené symetricky, střední osu 1. a 2. patra tvoří vstup na balkón s mřížovým zábradlím. Převážná část plochy průčelí v 1. – 3. patře je opatřena barevným keramickým obkladem. S ním kontrastují štukové okenní šambrány a římsy. Nad balkónovými dveřmi v ose 2. patra je ve štuku provedený včelí úl, nad ním v tympanonu shlížející plastika medvěda. Pod hlavní římsou jsou reliéfy čápů a kaštanových listů, nad přízemím po obou stranách průčelí do keramického obkladu zasahují reliéfy labutí. Volutový střední štít i malé štítky po stranách zdobí reliéfní květinové závěsy.