městský dům

Jednopatrový nárožní zděný omítaný dům o 4x 4 okenních osách.. Dům natočen pozdně barokním štítem do Františkánské ulice a podélným průčelím do ulice Bezručovy. Do téže ulice je orientováno též nižší jednopatrové trojosé křídlo. Malý dvoreček v severozápadním rohu parcely je v přízemí uzavřen proskleným stropem. Střecha sedlová s volskými oky a pozdně barokními komíny, krytá taškami. Štítové průčelí do Františkánské ul. v přízemí dvouosé, vpravo situován stlačeným obloukem zaklenutý portál s plochým ostěním, hranolovými hlavicemi pilířů a přečnívajícím klenákem ve vrcholu archivolty. Vedle něho velké obdélné okno v plochém ostění s uchy a vrcholovým klenákem. Všechna okna domu obdélná v plochém ostění s uchy a vrcholovým klenákem, okna patra do Františkánské ul. po dvou sdružena. Fasády hladké, mezi podlažími probíhá plochý kordon. Korunní římsa profilovaná, pod štítem kryta prejzy. Štít stojí na atice, pročleněné pilastry, na postranních pilířích rokokové vázy. Střed štítu rámován svazkovými pilastry, které nesou úseky hustě profilované římsy, která se ve vrcholu štítu půlkruhově vzdouvá. V ploše štítu čtvercové okno v ploché šambráně, nad ním kruhové okénko. Po stranách štítu volutově prohnutá křídla. Navazující průčelí nižšího křídla do Bezručovy ul. je jednoduché, v přízemí jedno, v patře tři okna. Okna v patře v hladkých stuhových šambránách, okno v přízemí obdobně řešené jako okna hlavní budovy.