škola

Volně stojící dlouhá jednopatrová budova s trojicí dvorních křídel se nachází v severovýchodní části náměstí. Hlavní část do náměstí je krytá valbovou střechou, dvorní křídla sedlovou. Hlavní průčelí je rytmizováno trojicí mělkých rizalitů, se vstupy v bočních z nich. Na ploše středního rizalitu se uplatňuje bohatší tektonické členění a výzdoba s nápisy a erby ve štítě. Fasády jsou pojednány jednotně: člení je v režné cihle vyvedený sokl, kordonová římsa, nárožní armování a završuje výrazná korunní římsa s konzolkami, obíhající též atiky rizalitů. Velká pravoúhlá okna jsou pak opatřena dekorativním štukovým rámováním a vnitřně členěná do devíti polí. V interiéru bylo uplatněno tradiční řešení s průběžnou chodbou a třídami při hlavním průčelí, centrální tříramenné schodiště má zachované původní zábradlí a střízlivou štukovou výzdobu.