socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na hranolovém ořímsovaném podstavci situovaném na zvýšené čtvercové základně. Ve střední, zúžené části podstavce, je z přední strany majuskulní rytý nápis: SANCTO IOAN / NI NEPOM / VCENNO. Vpravo rytý nápis: IOSEPH ET REG / INAA BORD / ONE Z POSVIT. Podstavec ukončuje vyložená profilovaná římsa nesoucí ořímsovanou podnož, na které spočívá oblačný útvar pod nohami sv. Jana, zobrazeného v mírně podživotní velikosti. Světec je oděný v tradičním kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Zřasení draperie roucha naznačuje postoj v kontrapostu, s mírně vykročenou levou nohou. Před tělem drží světec oběma rukama kříž s korpusem, který opírá o svoje levé rameno. Hlavu má mírně pootočenou, oči přivřené.