kostel Navštívení Panny Marie

Kostel Navštívení Panny Marie je podélná jednolodní přibližně orientovaná stavba s polygonálním presbytářem na východní straně a hranolovou věží na straně západní. Fasáda presbytáře hladká, prolomena čtyřmi pravoúhlými okny se segmentovým záklenkem, akcentovanými hladkými šambránami s ušima a kapkami. Šambrány jsou lemovány plastickou lištou. Pět okenních os shodné architektonické profilace rytmizuje fasádu kostelní lodě v polích vymezených spodním hladkým lezénovým rámem, na němž jsou nasazeny plastické pilastry s římsovou hlavicí. Pilastry zdůrazňují všechny čtyři nároží. Hlavní vstup do kostela hranolovou věží v západním průčelí. Hlavní portál rámován kamenným ostěním se šambránou s ušima a kapkami. V nadpraží trojúhelníkový fronton. Nároží věže opět architektonicky strukturováno pilastry s římsovou hlavicí, podložené lezénovým rámem. Hladké pilastry nesou profilovanou římsu a hladké kladí, na něž dosedá vyložená profilovaná mezipatrová římsa. Zvonicové patro architektonicky akcentováno lezénovým rámem s obloučky a nárožními pilastry. Na tři strany prolomena pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem, lemovaná profilovanou šambránou s kapkami. Nad okny jsou osazeny kruhové hodiny zdobené profilovanou šambránou. Věž završena jehlanovou střechou, krytou plechem. Ve vrcholu věže zlacená makovice a kovový jednoramenný kříž. K jižní straně věže přiléhá koutové schodiště na hudební kruchtu. Kostel kryje sedlová střecha, která na východní straně přechází ve valbovou a na ni je mírně snížená napojena sedlová střecha presbytáře, která je nad závěrem třikrát zvalbena. Střešní krytina pálená bobrová taška. Kostelní loď zaklenuta valenou klenbou se styčnými výsečemi dosedající na vtažené pilíře s úseky kladí. Kněžiště zaklenuto jedním polem valené klenby s výsečemi a závěrem. Zděná kruchta nesená třemi pilířovými arkádami, podklenuta třemi poli placek do pasu. Parapet hudební kruchty plný. Podvěží zaklenuto valeně s lunetami.