litinový kříž

Litinový kříž stojí v blízkosti silnice v obci, ve čtvercové ohrádce s kamennou podezdívkou a železným plotem. Hranolový sokl kříže stojí na čtvercové podnoži, zkosenými nárožími je upraven do oktogonálního tvaru. Je dekorován plastickými pruty v hrotitých obloucích, na bočních stranách a vzadu jsou umístěny nápisy minuskulní frakturou. Vzadu: od megmilostiwěssy / Wrchnosty P : P / Jana Křtit / Petlani Rytíře ze / Steinberg. / Prälata Arcy- / Diakona / Solomanckého. Vlevo: o posledny wůly / Matěge chladko / sauseda Pod / březnického zalo / teho / žen 5 Března / roku 1832. Vpravo: teho / postaven 24 / června roku / 1854. Břevna kříže jsou zakončena pravoúhle, Kristovo tělo zde spočívá s prověšenými rameny, vyosenými pokrčenými koleny, a s hlavou skloněnou k pravému rameni.