usedlost

Obdélné patrové stavení se sedlovou střechou, krytou eternitem. Stavení je téměř ve všech částech roubené. Hlavní štítové průčelí je otočeno JZ směrem. Přízemí je děleno podstávkou do třech polí. Okna jsou jednoduchá, dovnitř otevíraná, dvoukřídlá, dělená do latinského kříže. V patře jsou ve shodných osách vsazena taktéž tři okna, dělená do 6 tabulek.V bedněném štítě do vzorů jsou pak vsazena dvě malá obdélná okénka. Hlavní podélné průčelí je obráceno JV směrem. V levé přízemní části je roubené, se dvěma okny v části světnice. Třetí osu již ve zděné hladce omítané části, tvoří jednokřídlé dveře, vsazené v kamenném ostění. Ostění je hranolové, v části nadpraží tvarované do stlačeného oblouku. V postranních hranolových sloupcích jsou vytesané ornamenty kytek, v horních rozích jsou hvězdice. Na nadpraží ryté písmo 1835, na prostředním klenáku FW N8. Za portálem se nachází prostorná síň, sklenutá plackami na pasy. Vlevo je černá kuchyně. V roubené části jsou trámové stropy. Další osu tvoří obdélné jednoduché okno, 5. osu tvoří jednoduchý hranolový portál, vedoucí do původních sklenutých stájí. První patro je v levé části roubené, se dvěma okny, nad zděnou spodní částí navazuje pavlač. Za ní je ještě část roubená, se dvěma vsazenými okny a pravá část nad chlévy pak zděná a omítaná, se dvěma vsazenými okny. Pavlač nesená třemi hranolovými sloupky je lemována nepůvodním vyřezávaným zábradlím. Zadní podélné průčelí je zděné, hladce omítané, pouze pravá část patra je roubená. V přízemí je zcela vpravo vsazeno jedno obdélné okno. V patře v roubené části jsou vsazena dvě obdélná okna, ve zděné části pak uprostřed jedno novější okno podle starého vzoru, dále dva obdélné zamřížované nezasklené otvory. Zadní SV orientované průčelí je novodobě upravené, hladce omítané, v přízemí s přizděnou terasou z tesaných pískovcových kvádrů, v přízemí jsou ve zdivu zachovány klenební oblouky z bývalých bočních stájí, nad nimi zdivo hladké, v části patra s falešným hrázděním, štít nově bedněný.