městský dům

Řadový přízemní zděný a zčásti roubený objekt obdélného půdorysu, okapové orientace, se sedlovou střechou krytou vláknocementovými šablonami. Malá střešní okna. Za hřebenem široký komín. Průčelí trojosé, vlevo vjezd, zaklenutý stlačeným obloukem, vrata dvoukřídlá s proskleným nadsvětlíkem. Ve dvou osách dvoukřídlá členěná okna. Fasáda hladká, portál tvořen kamennými stojkami a štukovým rámem, v horních rozích segmentově vybraným, s lištou a klenákem. Při východní straně pozemku vybíhá do dvora přízemní křídlo na obdélném půdorysu se střechou tvaru poloviny mansardy, kterou byla v 90. letech nahrazena původní pultová střecha. Ze severu uzavírá dvůr fragment zdi bývalé stodoly (chléva), za ní navazuje zahrada. - bez památkové ochrany