popraviště obětí II. světové války

Před nízkou zídkou z žulových kvádříků, v půdorysu esovitě prohnutou a vlevo přerušenou 5 stupni, asi uprostřed stojí na nízkém žulovém soklu žulový hranol s obdélnými plochami na čelní straně, mezi nimiž je upevněna kovová trnová koruna. Horní plocha mírně sešikmená a hlazená nese nápis: POUTNÍČE ZVĚSTUJ NÁRODŮM, ŽE MY ČECHOSLOVÁCI ZDE BYLI POPRAVENI NACISTY ZA LÁSKU A SVOBODU K MILOVANÉ VLASTI. SVĚTLÁ PAMÁTKA VŠEM PADLÝM A UMUČENÝM. Na dolní, téměř čtvercové hlazené ploše vytesáno: V BOJI ZA VLAST DALI JSME SVOJE ŽIVOTY PROTO ABY NÁROD MOHL ŽÍTI. TÁBORSKÝ KAREL + 21.6.1942 NĚMEC FRANTIŠEK + 27.6.1942 PETRÁČEK FRANT. “ ŠMÍD VÁCLAV “ PPLK. WEIDMANN JAR. + 27.6.1942 ŠKOP STANISLAV “ NPOR. Ing. VYBÍRAL VLAD. “ HAJDLBERK STAN. “ WOLMAN KAREL “ KOZLER ANTONÍN + 28.6.1942 PECH FRANTIŠEK “ FRÖMER ALOIS + 30.6.1942 BŘEČKA JOSEF “ FRÖMEROVÁ KRIST. “ ZALABÁK FERD. “ TREJBAL VÁCLAV “ FRANK FRANTIŠEK “ A DALŠÍ NEZJIŠTĚNÍ ČESKÝ NÁROD NIKDY NEZAPOMENE VAŠICH OBĚTÍ.