větrný mlýn

Větrný mlýn na návrší na východní straně od obce. Kamenné zdivo ve tvaru komolého kužele z hrubého lomového kamene, vyspárováno s pravidelně rozmístěnými funkčními otvory, které jsou vesměs pravoúhlé. Hlavice mlýna se zastřešením stanového tvaru otočná, v ní umístěno soukolí s lopatkami. V interiéru zachováno původní zařízení, rozmístěné ve třech podlažích. Zařízení je celodřevěné, včetně ozubených kol a všech funkčních prvků. Kuželová střecha se otáčí tak, aby se čtyři lopaty mlýna, upevněné na mlýnské hřídeli, mohly natáčet ve směru větru. Hřídel je pevně spojena s palečním kolem, které otáčelo železím s pastorkem a cévkami. Na železí jsou usazeny mlýnské kameny v dřevěném lubu, nad nímž je násypka, z jejíhož pohyblivého dna padalo zrní do středu svrchního kamene. Střecha mlýna je kryta šindelem.