sousoší Kalvárie

Kalvárie se skládá ze tří částí: schodiště, soklu a vlastní kalvárie. Schodiště je nepůvodní, betonové (1972), jen málo patrné pozůstatky původního. Sokl na půdorysu obdélníku, přičemž patka a dřík jsou na čelní straně zdobeny jednou odstupňovaným rizalitem. Patka dále profilována stupni a oblouny. Dřík - na čelní straně nika s reliéfem. Na reliéfu je zobrazen sv. Josef, který je oděn do prostých splývavých šatů a pláště sepnutého sponou na prsou. Vlasy má polodlouhé, výraz tváře nelze rozeznat. V pravé ruce svěšené podél těla svírá palmovou ratolest. Na levé mírně pokrčené ruce spočívá Ježíš - dítě, jehož oděv ani vlasy nejsou díky značně setřelé modulaci rozeznatelné. Sv. Josef stojí v kontrapostu, přičemž jeho levá noha je mírně pokrčená a do výšky kolene odhalená. Na bočních stranách dříku jsou mohutná volutová křídla. Zadní strana dříku zcela bez profilace a zdobení, pouze nahoře, pod hlavicí, se nachází tesaný letopočet 1722. Hlavice soklu je zdobena pravoúhlou ústupkovitou římsou. Kalvárie – mohutný latinský kříž s postavou ukřižovaného Ježíše Krista, vlevo vedle kříže stojí Panna Marie, vpravo sv. Jan Evangelista. Kříž stojí na mohutném stylizovaném skalisku. U paty kříže Adamova lebka, mezi kameny skaliska se proplétá had. Pojetí kalvárie je velmi dynamické. Ježíš Kristus: Postava není esovité prohnutá. Nohy jsou překřížené, pravá pokrčená. Hlava padá k pravému rameni, husté vlasy, vousy, na hlavě mohutná trnová koruna. Rouška Ježíše Krista je přepásaná silným provazem, napravo veliký uzel jehož cípy jakoby vlají ve větru po pravém boku Krista. Na těle Vykupitele znatelná muskulatura, žebra, ve tváři strhaný výraz. Nad Ježíšem vytesán do kříže nápis INRI (ve dvou řádcích - IN/RI). Postava Panny Marie stejně jako sv. Jana stojí na hrubě otesaném postamentu. Panna Marie stojí v kontrapostu a je poměrně výrazně esovitě prohnutá. Oblečená je v prosté šaty, přes které je přehozen plášť. Ruce má sepjaté před tělem, zhruba v úrovni svého pravého boku. Prsty jsou propletené. Vlasy skrývá závoj. Výraz má klidný ač bolestný. Na šatech hluboké záhyby. Sv. Jan: Světec stojí v kontrapostu, levá noha pokrčená. Postava esovitě prohnutá. Oděn je v prostý splývavý šat přes nějž je přehozen plášť sepjatý na prsou. Přes pravou pokrčenou ruku přehozena část pláště. Polohu levé ruky nelze popsat, kvůli jejímu značnému poškození. Dlaň je položená na prsou. Záhyby drapérie jsou hluboké, dynamicky ztvárněné. Hlava mírně zakloněná, obličej namířený nahoru, na Krista, vlasy polodlouhé, vlnité.