dům

Stavba se nachází na nároží jihozápadní strany náměstí T. G. Masaryka a Kostelní ulice. Poslední větší necitlivé úpravy objektu, který patří do městské památkové zóny, proběhly v roce 1994 v rámci adaptace na sídlo Komerční banky. Patrový zděný objekt obdélného půdorysu se zvalbenou mansardovou střechou s námětky se kratší štítovou stranou zakončenou lichoběžníkovým štítem obrací do náměstí. Střechu kryje asfaltový šindel. Hladkou fasádu člení lizénové rámce, nárožní bosáž a šambrány kolem vstupů a oken. Dům, v minulosti obývaný nejvýznamnějšími frýdlantskými měšťany a náležející mezi nejstarší stavby na náměstí, je dispozičně dělený na tři části. První část z nejasných důvodů vystupuje do náměstí. Druhá část původně v přízemí sloužila jako průchod a navazovala na podloubí sousedního domu čp. 3.