socha sv. Jana Nepomuckého

Socha situovaná u rozcestí vedoucí do areálu hospodářského dvora od polí, asi 100 m od vstupního průjezdu. Na hranolovém pískovcovém soklu s rozšířenou základnou a hlavicí, s bočními stěnami doplněnými čtvercovými pískovcovými zrcadly, stojí na nízkém kamenném podstavci profilovaný soklík s postavou světce. Mírně podživotní socha sv. Jana Nepomuckého v klasické kompozici. Svým výrazem zpracování lze tuto skulpturu řadit na přelom 18. -19. století. Figura v mírném kontrapostu, oděná v obvyklý šat, modelovaný vertikálně v tuhých záhybech s biretem na hlavě, drží v náručí na pravé ruce ležící kříž s korpusem, jehož spodní konec přidržuje levicí. Na profilovaném stupni pod sochou je připevněn zvlněný závěs na světlo či květinovou výzdobu. Na soklu nahoře datum "A: MDCCLXVII." Materiál: pískovec