kostel sv. Martina

Kostel sv. Martina je jednolodní orientovaná podélná stavba v ose J-S s trojbokým polygonálně uzavřeným presbytářem a vysokou hranolovou západní věží, ve které je situovaný hlavní vstup do kostela. Střecha lodi je sedlová, nad presbytářem zvalbená, pobitá plechem. Střecha věže je valbová se shodnou krytinou. Hlavní vstup hrotitým portálem s novogotickou výzdobou v tympanonu, se nachází v podvěží (rámovaný hrotitou římsou s fiálou). Věž v posledním patře otevřená sdruženými hrotitými okny, má na čelní straně nad portálem osazenou desku s textem novogotickým písmem o založení stávajícího kostela (čitelná pouze poslední řádka s letopočtem: 1878). Prosté fasády věže jsou horizontálně členěny jednoduchými římsami. Prosté fasády jak presbytáře (bez opěráků) tak lodi jsou pouze pročleněny okenními osami v podobě malých hrotitých oken (v lodi po dvojicích). K východní straně lodi je přistavěna sakristie podélného půdorysu, přístupná z jižní strany pravoúhlým portálkem po několika kamenných schodech. Na západní straně lodi kostela se nachází mírně předsazená předsíň vedlejšího vstupu s trojúhelníkovým štítem (s trojlistou kružbou) s drobným architektonickým členěním (lizénový rámec nad vstupem vybíhající z malých konzolek, ve vrcholu zdobený kamenným křížem).