ohradní zeď s branou

Ohradní zeď, která vymezuje nevelký prostor (někdejší hřbitov) kolem kostela sv. Martina je tvořena kovaným plotem ukotveným v hranolových pilířích osazených na kamenné podezdívce (kvádrové zdivo/cihly), která vyrovnává výškové nerovnosti okolního terénu. Hlavní vstup z návsi je tvořený dvěma hranolovými pilíři krytými stanovou stříškou ukončenou kamennou kuželkou (levá zničena). První dva následující masivnější pilíře s římsovými hlavicemi nesou sochařskou výzdobu, která zdůrazňuje vstupní bránu uzavřenou kovanou mříží se shodným výtvarným tvaroslovím korespondujícím s ohradním plotem. Obě skulptury jsou jediným viditelným poukazem na barokní přestavbu středověkého předchůdce kostela sv. Martina.