kostel sv. Cyrila a Metoděje

Neorientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu. Ke kněžišti s trojbokým závěrem na jižní straně přistavěna sakristie s oratoří v patře s prolomenými pravoúhlými okny. Fasáda lodi členěna lesénami, podnoží a podstřešní profilovanou římsou. V polích jsou osazena čtyři pravoúhlá okna s půlkruhovým závěrem v mělké špaletě. Vstupní průčelí s postranními kaplemi situované na východní stranu je členěno pilastry s vpadlými výplněmi. Okna pravoúhlá s půlkruhový závěrem jsou posazena na ploché náběžní římsy a lemována profilovanou šambránou s římsami a klenákem ve vrcholu. Po stranách centrálního okenního otvoru dvě niky se sochami sv. Petra a Pavla. Na osu prolomený hlavní vstup akcentovaný kamenným ostěním, na bočních stranách průčelí dva pravoúhlé vstupy s kamenným ostěním. Profilovaná korunní římsa nese trojúhelníkový štít, jehož střední pole je zdobeno armovaným nárožím. V centrální části prolomeno jedno pravoúhlé okno, segmentově završené, akcentované hladkou šambránou s klenákem ve vrcholu. Za štítem vystupuje hranolová věž zdobena vyloženou konzolovou římsou. Zvonicové patro je prolomeno na všechny čtyři strany pravoúhlým oknem posazeným na parapetní římse nesené dvěma konzolami. Profilovaná šambrána je pod půlkruhovými záklenky přetnuta náběžnými římsami. Konkávně ujmutá nároží zvonicového patra zdobí pilastry s římsovou hlavicí, které propojuje subtilní římsa v místě nad okny mírně prohnuta směrem dolů. Věžní hodiny jsou zapuštěné do plasticky vystupující hladké průběžné římsy. Podstřešní profilovaná římsa nad hodinami dynamicky vypjata a v nároží podepřena dvěma úzkými konzolami. Na osmibokém tamburu je věž kryta jehlanovou bání s lucernou, pobitou plechem, ukončenou zlacenou makovicí s křížem. Střecha sedlová, nad závěrem valbová, krytá pálenou taškou. --- Interiér: Kněžiště s trojbokým vnějším závěrem je uvnitř ukončeno půlkruhově ve vrcholu s konchou a jedním polem plackové klenby na přízedních pilířích. Mohutný vítězný oblouk odděluje presbytář od lodě. Loď zaklenuta třemi poli plackové klenby, oddělené pasy. Na východní straně lodi je vestavěna kruchta, otevřená třemi oblouky a zaklenuta třemi poli plackové klenby mezi pasy. Interiér lodi člení mohutné pilíře, na rozích zkosené, se sdruženými pilastry s podnoží a římsovými hlavicemi. Tři páry velkých oken s půlkruhovými záklenky. Sakristie s plochostropou oratoří v 1. patře zaklenuta plackovou klenbou.