kamenný kříž

Monumentální kamenný kříž na pylonu stojí na odstupňovaném hranolovém soklu na čtvercové základně. Podstavec je zdoben vpadlými rámy a mušlovou volutou na přední straně, pod níž se nachází majuskulní nápis: ASPICE / POPVLCLIISIIS VCIA / ANISII DOLOR IVVS / SICVI MCVS / nákladem Kardiny / CICCOR Z PRUS. Na podstavec dosedá pylon s rytými rámy, na přední straně s reliéfem pletence a Arma Christi, znázorněnými nad oblým vrcholkem Golgoty u paty pylonu. Pylon je zakončen hlavicí s vegetabilním dekorem, nad ní Kristovo tělo prověšené v pažích na kříži s hranolovými břevny. Kristus je oděný v bederní roušce uvázané u pravého boku, hlavu má skloněnou k pravému rameni. Nad hlavou nápisový štítek s písmeny I N R I.