dům

Rohový, zděný, patrový dům, který je do prostoru náměstí otočen širší sedmiosou okapní stranou, boční fasáda domu je pětiosá. Střecha domu sedlová se třemi obdélnými, nahoře segmentovitě ukončenými vikýři. Dům je opticky dělen na tři části. Střední část průčelí domu je tvořena mělce vystupujícím tříosým rizalitem, ve kterém je symetricky umístěn široký průjezdní vstup, který je opticky zdůrazněn kamenným portálem. Vstupní portál je po stranách zdoben dvěma pilastry s jónskými hlavicemi, kladí a římsa je zdobena perlovcem a zubořezem. Okna celého domu jsou vsazená, jednoduchá, ve 2/3 výšky dělena příčníkem, třítabulková. Ostění kamenné, přetažené štukem, parapety kamenné, chráněny po rekonstrukci oplechováním. Fasádu domu horizontálně člení patrová, profilovaná kamenná římsa. U postraních částí průčelí jsou v patře i římsy parapetní. Korunní římsa profilovaná, ve střední části zdobena zubořezem. Polovalbová střecha kryta taškami. Původně tři střešní vikýře. Na pravé straně přistavěn novější, dřevěný vikýř. Fasáda domu hladká, okrová, dělící fasádní prvky bílé, okna hnědá. Dům byl postaven na široké parcele. Široký vjezd do prostoru domu svědčí o původním užití domu jako zájezdního hostince. Dnes je dům využíván zčásti pro potřeby hotelu, zčásti pro obchodní účely. K zadní části domu jsou přistavěny novější budovy sloužící pro potřeby hotelu.