městský dům

Dvoupatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Republiky, o čtyřech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá esovkami, s okapní orientací do náměstí. Průčelí do náměstí o čtyřech osách, s hladce omítaným soklem. Přízemí tříosé, v levé krajní ose obdélný otvor orámovaný šambránou s lištou po obvodu, výplň za lícem zdiva, prosklená nečleněná, s ventilačkou. Ve druhé ose od čp. 118 široký otvor bývalého průjezdu ukončený segmentem oblouku, orámovaný šambránou s lištou po obvodu. Dveře dřevěné dvoukřídlé profilované, v oblouku prosklený nadsvětlík. Vpravo výkladec široký přes dvě osy, ve středu s obdélným vstupem na třech stupních. Přízemí ukončeno nízkou kordonovou římsou, na kterou dosedá nízký hladký pás. Okna v prvním patře obdélná s ventilačkou a poutcem, s nízkými obdélnými parapetními výplněmi, nízkými podokenními římsami, orámovaná hladkými šambránami s uchy rozšířenými v nadpražích, ukončená nadokenními římsami. Okna ve druhém patře obdélná s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva, s podokenními římsami podloženými hladkým štukovým zubořezem, orámovaná prostými šambránami. Korunní římsa profilovaná nesená štíhlými obdélnými konzolkami z poloviny zasahujícími do profilace římsy. Dvorní průčelí hladké, vlevo s krátkým křídlem na obdélném půdorysu a s přístavkem přízemních zděných garáží, směřujícím v podélné ose přístavby do dvora. Vpravo k průčelí přiléhá přízemní přístavek, včele s obdélným otvorem s dvoukřídlými plechovými vraty. Střecha plochá. V patře domu dvě obdélná dvoukřídlá nečleněná okna, za lícem zdiva. Křídlo o dvou osách, okna obdélná vysoká členěná třemi příčníky. Stejné okno v boční stěně. Mezi okny obdélný hladký arkýř nesený trojicí šikmých vzpěr. Štít křídla nízký trojúhelný neoddělený od průčelí, ve střední ose s větším kruhovým větracím otvorem. Pravé volné nároží okosené a profilované oblounem, vlevo průčelí křídla souběžné s částí dvorního průčelí domu čp. 120.