městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Republiky, o dvou osách, na obdélném podélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru S-J. Střecha sedlová pokrytá esovkami, se štítovou orientací do náměstí. Průčelí do náměstí s hladkým soklem a úzkými hladkými nárožními lisénami. V přízemí ve střední ose pravoúhlý novodobý dřevěný prosklený dekorativní výkladec, vpravo s obdélnými jednokřídlými dveřmi. Orámování prostou šambránou. V patře dvě obdélná křížem členěná okna, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Průčelí ukončeno nízkou mírně profilovanou korunní římsou, na níž dosedá atika ukončená nízkou mírně profilovanou římsou. Korunní římsa a římsa atiky přerušena hladce orámovaným půdním otvorem ukončeným nízkým segmentem oblouku a s parapetní římsou. Dnes v otvoru novodobé křížem členěné okno, za lícem zdiva. Na atice štít, dole na stranách segmentově vzedmutý, pod štítovou vodorovnou římsou vykrojený. Na římsu dosedá nástavec s pravoúhlým zalomením na stranách a ve středu s půlkruhovým ukončením. Pod vodorovnou římsou štítu kruhový hladce orámovaný větrací otvor. Štít po obvodu orámovaný v nátěru fasády. Dvorní průčelí hladké, o třech osách, vlivem terénu se jeví jako dvoupatrové, souběžné s průčelím domu čp. 118, ale předstupující před dvorní průčelí domu čp. 116. V boční hladké stěně (k čp. 116), v patře jedno obdélné dvojité šestitabulkové okno, orámované prostou šambránou. V suterénu dvorního průčelí vlevo široká dvoukřídlá prkenná vrata pravoúhlého vjezdu. Na stranách vjezdu po jednom omítaném opěráku. Vlevo opěrák širší, zasahující do čp. 118. Vpravo vjezdu jedno okno. V přízemí a patře tři okenní osy (2-1). Okna obdélná šestitabulková, orámovaná prostými šambránami. Okna přízemí menší než v patře a s meziokenními mřížemi. Dvě okna patra vpravo a okna patra dvojitá. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí s přesahem střechy. Ve střední ose obdélné novodobé šestitabulkové okno, za lícem zdiva, orámované prostou šambránou.