ohradní zeď

Plná zděná ohradní zeď obíhající areál farní zahrady. Je zděná převážně z lomové a sbírané opuky, sbíraného čediče a červených pálených cihel s plentami z bobrovek. Koruna zdiva je kryta červenými pálenými cihlami a taškami bobrovkami. V jihovýchodní části je nároží zaoblené. V jihozápadní a jihovýchodní části jsou vyzděny široké šikmé opěráky. V jižní a jihozápadní části je zeď prolomena řadou kamenných chrličů a keramických trubek. V patě zdi jsou zde patrné velké kamenné kvádry/štuky, patrně druhotně použité z jiné stavby. V severovýchodní části je zeď prolomena průjezdovým otvorem s přestupujícím hranolovými pilířky ukončenými profilovanými kamennými hlavicemi. Vrata jsou dvoukřídlá, bedněná. Omítky jsou hrubé, světle okrové barvy. Výplň je opatřena nátěrem hnědé barvy.