hospodářský objekt I.

Objekt je situován v jihovýchodní části uzavřeného hospodářského dvora umístěného v severní části obce. Tvoří části jižní a východní fronty dvora. Je obdélného půdorysu, přízemní, krytý sedlovou střechou. Severním štítem navazuje na objekt vozové kolny. K jižnímu štítu je přistavěn přízemní přístavek zastřešený valbově. Střecha je krytá pálenými taškami bobrovkami. Hřeben je kryt hřebenáči půlkruhového profilu. Na středové ose západní části střechy je posazen bedněný manipulační vikýř krytý sedlovou stříškou. Otevírá jej obdélný otvor uzavřený jednokřídlou bedněnou výplní. Krokve přetažené nad zápraží mají profilovaná zhlaví. V první ose zleva východního okapového průčelí se otevírá obdélný vjezdový otvor ukončený překladem z dřevěného trámu. Výplň je dvoukřídlá, obedněná. Ve druhé ose je obdélný dveřní otvor s trámovým ostěním. Výplň je dvoukřídlá, bedněná. Ve třetí ose se otevírá menší okenní/větrací otvor čtvercového tvaru umístěný v horní třetině výšky průčelí. Čtvrtou osu tvoří obdélný dveřní otvor s kamenným nebo štukovým ostěním. Je přístupný po čtyřech venkovních schodech. V páté ose je těsně nad terénem drobný obdélný větrací otvor. V horní třetin je podélný okenní/větrací otvor opatřený mříží z ocelových prutů. Šestá osa je tvořena obdélným dveřním otvorem jižního přístavku. Otvor má dřevěný trámový překlad a je uzavřen dvoukřídlou výplní rámové konstrukce s dvěma obdélnými kazetami nad sebou. Průčelí přístavku je ukončeno cihlovou korunní římsou. Objekt je zděný. Omítky jsou hladké, bílé barvy.