jižní zahrada

Zahrada obdélného tvaru na jižní straně skosená je ohrazena zdí se třemi branami, střílnami a cimbuřím. Severní a východní brána je tvořena pilíři zakončenými hlavicemi a členěnými páskovou rustikou. U severní brány jsou hlavice kryté plochou stříškou s koulí na čtvercovém soklu, u jižní jehlancovou stříškou s pálenou krytinou ve vrcholu osazenou kuželkou ve tvaru šachového pěšce. Západní brána s šírokým obdélným vjezdem předstupuje před zeď, je členěna páskovou rustikou a zakončena profilovanou římsou. Zeď je na východní, části západní a části severní strany osazena segmentově zakončenými nikami prolomenými klíčovými střílnami. Po stranách altánu, na nejž navazuje, je zeď snížena a ukončena cimbuřím. Koruna zdi je kryta pálenou krytinou. Na vnějším jižním nároží zdi je vížka polygonálního tvaru na válcové stupňovité podnoži, hladká fasáda je členěna průběžnou podokenní a korunní římsou, obdélnými okny a završená jehlancovou stříškou. Ve výchoní zdi je vížka segmentového půdorysu zakončená kuželovou stříškou. Zdivo je cihelné, omítnuté. Předmět památkové ochrany tvoří: zahrada s ohradní zdí a branami - s pozemkem parc. č. 1225