městský dům

Řadový omítaný dům vyzděný ze smíšeného zdiva, nad obdélným půdorysem, v jihozápadní části Dolního náměstí. Středem dispozice příčně prochází průjezd, část východně od průjezdu jednopatrová a západní část přízemní. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, s okapní orientací do náměstí. Severní průčelí do náměstí hladké, o šesti osách. Ve střední ose průčelí obdélný otvor průjezdu. Vrata dvoukřídlá dřevěná v horní třetině prosklená, za lícem zdiva. Vlevo od průjezdu v přízemí jedna osa u nároží a v patře dvě. Okna obdélná novodobá za lícem zdiva, v ose u nároží trojdílná. Vpravo od průjezdu přízemní tříosá část. Ve středu obdélný vstup na třech stupních, dveře dvoukřídlé dřevěné profilované hluboko za lícem zdiva. Na stranách vstupu po jednom obdélném dvoukřídlém okně. K západní štítové zdi přiléhá zeď zbořeného sousedního domu, v koruně kryto plechem ve spádu pultové střechy. Štít domu trojúhelný bedněný svisle kladenými prkny. Dvorní průčelí o pěti osách se značně poškozenou omítkou. Ve střední ose obdélný otvor průjezdu, výplň chybí. Vlevo od otvoru vjezdu dva nízké masivní zešikmené opěráky a nad nimi dva obdélné okenní otvory. Vpravo vjezdu dvouosá patrová část. Při vjezdu v přízemí obdélné okénko a v patře nad ním stejné zazděné okénko. Při nároží v přízemí a patře obdélné okenní otvory bez výplní. Při hřebeni střechy na západním okraji hranolový cihelný komín s opadanou omítkou. V pultu střechy původně jedno volské oko. Průjezd v současnosti otevřený do krovu, původně s trámovým stropem. Přízemí i patro plochostropé s trámovými záklopovými stropy. Pod západní částí domu sklep zaklenutý vysokou kamennou valenou klenbou.