lázeňský dům Rubín

Průčelí je tříosé, třípatrové, s mansardou. Přízemí je zcela novodobě upraveno, s moderními výklady, vpravo s prostým obdélným vchodem. Střední část od 1. patra vzhůru výrazně rizalitově vystupuje, po obou stranách z ní v úrovni každého patra vyrůstá balkón téměř v úrovni rizalitu, s mříží s oválnými motivy (ještě i v úrovni mansardy). Okna zdvojená, v 1. a 3. patře oblouková, v 2.patře obdélná, vždy s plastickou kartuší nahoře. Stěna v 1. patře se širokým pásováním, v 2. patře s rustikou, v 3. patře, s mírně vystupujícími obdélnými panely s rámy s rozvilinovými motivy. Mansardovou střechou prorůstá ve střední ose vysoký křivkově vymezený štít završený trojúhelným frontonem, uvnitř rovněž s dvojitým obloukovým oknem se společným segmentovým frontonem. Po stranách štítu dva menší vikýře s dvojitým obloukovým oknem, s římsou uprostřed segmentově zdviženou.